Kapitalfonden Adelis køber KlarPris og sætter turbo på digitaliseringen af byggebranchens indkøb

16.11.2020

Kapitalfonden Adelis køber indkøbssystemet KlarPris. Det nye ejerskab vil for alvor tage KlarPris til det næste niveau, og skabe fundamentet for i endnu højere grad at kunne servicere aktørerne i den danske byggebranche.

Med flere end 2.300, primært el- og VVS-virksomheder, der dagligt anvender systemet, er KlarPris det største og mest udbredte indkøbssystem i den danske installationsbranche. KlarPris er et digitalt indkøbsværktøj, der hjælper installatører med at skabe overblik over deres materialeindkøb og de relaterede administrative processer. Udover at spare tid og penge på indkøbet indeholder systemet også en række analyseværktøjer til optimering af installatørernes forretning.

Med Adelis som ny ejer får KlarPris nu et boost af kompetencer, viden og ressourcer, som for alvor vil vækste virksomheden, og hjælpe med at udbygge indkøbssystemet til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra branchens store aktører, og yderligere sætte fart på den internationale ekspansion, som allerede omfatter Sverige og Tyskland.

 

”KlarPris er særligt velegnet til små og mellemstore installatører, men i de senere år har de store teknik- og installationsvirksomheder også vist interesse for vores indkøbssystem. Med Adelis i ryggen kan vi accelerere udbygningen af systemet, og dermed komme et stort skridt nærmere vores ambition om at blive det førende indkøbssystem for alle aktører i byggebranchen, store som små,” siger KlarPris’ CEO og stifter Jens Davidsen.

 

KlarPris’ mission vil fortsat være at gøre indkøb nemt for alle, og derfor vil der blive lagt ekstra ressourcer i at udvikle en række strategiske og analytiske funktioner, som både giver værdi for servicemontøren og ledelsen i installationsvirksomhederne samt grossister og producenter. En vigtig del af udviklingen bliver ligeledes at udbygge og etablere nye integrationsaftaler med IT-systemer, der ønsker at tilbyde et 360-grader professionelt indkøbsværktøj til deres kunder.

 

”Byggebranchen har for alvor sat turbo på digitaliseringen, og en vigtig del af dette er at få løftet alle aspekter af indkøbet – både den praktiske og den strategiske del. Derfor har det været vigtigt for os at få et indkøbsværktøj med i porteføljen, og KlarPris er uden tvivl Best in Class. På få år har KlarPris formået at ændre indkøbsstrukturen i branchen radikalt; de har gjort komplekse processer nemme, skabt klarhed i branchen, ændret installatørens indkøbsadfærd og øget effektiviteten,” udtaler investeringspartner fra Adelis, Joel Russ.

 

Med ejerskabet bliver KlarPris en del af Nordens største sammenslutning af IT-virksomheder som servicerer byggebranchen. Det skaber en række muligheder og synergier på den internationale scene, særligt i Sverige hvor Adelis blandt andet ejer sags- og administrationsværktøjet Hantverksdata. KlarPris forbliver en selvstændig enhed, og bevarer den nuværende organisation og setup.

 

Yderligere oplysninger:

Jens Davidsen, stifter af KlarPris: +45 40 78 04 73

Joel Russ, Investeringspartner hos Adelis: +46 73-543 30 68

 

 

Om KlarPris A/S

KlarPris har hovedsæde i København og beskæftiger 12 medarbejdere. Med 5.000 brugere fordelt på flere end 2300 virksomheder er KlarPris A/S markedsledende i Danmark.

 

Om Adelis Equity Partners

Adelis er en aktiv partner i at skabe værdi for mellemstore nordiske virksomheder. Adelis blev grundlagt med et mål om at blive den førende Nordiske kapitalfond på markedet for mellemstore virksomheder. Adelis blev stiftet i 2013 og har siden været en af mest aktive investorer i markedet for mellemstore virksomheder i Norden med 23 platform investeringer og mere end 80 tilkøb til disse. Adelis har ca. EUR 1 mia. under forvaltning. For yderligere information, besøg venligst www.adelisequity.com.